3-2-1 smil – Klichéet for gruppebilleder

Hvem har ikke prøvet at være med på et gruppebillede, hvor fotografen desperat forsøger at få alle til at smile, kigge ind i kameraet og undelade at lukke øjnene, alt sammen på samme tid, imens fotografen forsøger at holde balancen på en stige eller lignende for at få alle med? Oven i det må det også gerne lidt hurtigt, så gruppen ikke mister fokus og hele arbejdsdagen ikke går med dette cirkus.

Og resultatet – ja, det bliver ofte derefter! Derfor har jeg en helt anden tilgang, når en erhvervskunde ønsker et gruppebillede.

Min tilgang er enkel – det skal være nemt, effektivt, økonomisk og et knivskarpt resultat. Jeg tager derfor billederne hos kunden på deres adresse, det sparer tid for den enkelte medarbejder og dermed for gruppen som helhed. Vent, var det ikke ét gruppebillede, altså ental, der var formålet, hvorfor taler jeg så om billeder i fleretal. Det skal jeg forklare. Jeg tager et fuldfigurbillede af hver enkelt medarbejder i gruppen. Billederne efterbehandler jeg og fritlægger, i almindelige ord “klipper ud”, og sætter dem efterfølgende sammen til ét gruppebillede. Denne måde at tage et gruppebillede på har flere fordele, alle i gruppen behøver ikke være tilstede på samme tid, det er stor fordel for afdelinger, hvor der er megen rejseaktivitet for eksempel. Skifter en medarbejder afdeling, holder op eller der kommer flere til, skal alle ikke nødvendigvis samles og forstyrres for at tage gruppebilledet om. En opdatering kan klares ved, at der blot tages billeder af de nye ansigter i gruppen. Jeg kan faktisk blot hive en person ud eller tilføje ekstra personer på billedet ved at sammesætte et gruppebillede på denne måde.

Når personerne på gruppebilledet er fritlagte, giver det også flere mulighed for at anvende billedet til præsentationer og rapporter med et enkelt og stilrent look, fordi baggrunden eller omgivelserne ikke forstyrrer.

Skal der så aldrig tages “klassiske” gruppebilleder? Jo det skal der da helt sikkert i visse situationer. Overvej dog alligevel en ekstra gang, hvilke muligheder det giver at få et gruppebillede, der kan bruges i flere forskellige scenarier og hvilke historier, der kan fortælles, ved at flytte personer fra baggrund til forgrund eller ved at gøre brug af slørringseffekter. For slet ikke at nævne den fleksibilitet og besparelse, det giver at tage et gruppebillede på denne måde, uden at alle medarbejdere og chefer skal båndlægge flere timer for at billedet er i hus.

Tak fordi du læste med.

Skriv det du søger og tryk enter

Din guide & Gode råd

tips

 

Ja, det er rigtigt. En POP-UP, som kan være irriterende!
Men, jeg tror, du vil blive inspireret og motiveret af mit nyhedsbrev.

En enkelt gang om måneden, så sig JA TAK og start med din guide lige nu.

Sådan får du bedre portrætbilleder, der skaber værdi

novo-nordisk-virksomhedsfoto-mand-paa-trappeerhvervsfotograf-pa-farten