De Meza Photography

Sådan endte jeg som fotograf i Hørsholm

Karriereskifte lige til højrebenet

Overblik

Læsetid: 1-2

Foto: Inspiration

Sådan ser mit skrivebord ud i dag.

Det har det ikke altid gjort. Jeg er oprindelse jurist med særlig fokus på immaterialret. Mit speciale har den sexy title “Analyse af tredimensionelle varemærkers retstilling” og blev udgivet i tidsskriftet Justitia. Den bedrift glemmer jeg faktisk af og til. 

“Jeg savnede at mærke, jeg oprigtigt hjalp andre. At jeg gjorde en forskel.”

Jeg har fundet "hjem"

Det er nu 9 år siden jeg tog hul på livet som selvstændig fotograf fuldtid – og har jeg altså slået mig ned som fotograf i Hørsholm. Det var godt nok noget af et spring, kunne nogen fristes til at sige, og det kan der måske også været noget om og så alligevel.

Jeg har fra en meget ung alder synes det var spændende og sjovt at tage billeder. Det startede med et lille, analogt naturligvis, rødt kamera, som det her, da jeg var omkring 6 år. Siden tog det fart, jeg investerede selv i et digitalt spejlrefleks kamera og var vitterligt i himmelen, da min gode ven og hamrende dygtige fotograf Mike Nybroe introducerede mig for B&H Photo, da jeg stod og skulle på ferie til New York. Hvilket på daværende tidspunkt stadig var længe før jeg overhovedet tænkte tanke, at man kunne leve at at være fotograf.

Min interesse har udviklet sig fra hobby til forretning for mig. I dag tager jeg primært billeder af og for virksomheder og særligt portrætbilleder. Jeg mærker en helt anden personlig begejstring i at skabe noget visuelt end at sidde og skrive tekster. 

Jeg har fundet hjem – jeg har fundet indtil det jeg er god til. Mennesker! Og de smukke der sker, når relationen skabes, hvad enten det er i 4 min eller over en time. Relationen er nøglen til et godt resultat.

I dag møder jeg mennesker rundt om i virksomheder og bruger min “nye” evner til at hjælpe dem med at skabe relationer gennem deres billeder. Det er min fornemmeste opgave at få medarbejderne til at føle sig godt tilpas i en, for dem, meget lidt naturlig situation.

Business as usual – næppe – der er ikke to dage kunder der er ens og dermed heller ikke to dage der er ens, og derfor elsker jeg mit arbejde som fotograf.

“Den enkelte har aldrig med et andet menneske at gøre uden at han holder noget af dets liv i sin hånd.”