De Meza Photography

Få en flot rank holdning på dine billeder

Blot 2 enkle øvelser til en rank ryg

Overblik

Læsetid: 2-3 min – Video 1 min

Foto: Tips // Markedsføring & Branding

Kropsholdning og god fysik

Det kommer vist ikke som en kæmpe overraskelse, at fotografering kan være noget af en udstyrs ”sport”. Alt efter opgaven og formålet med billederne kræver det forskelligt udstyr – og forskellige mængder. Selvom jeg elsker udtrykket ”less is more”, så vejer skidtet jo altså noget, da det ikke (kan jeg afsløre) er lavet af kulfiber det hele.

Det er ikke alle steder, jeg kan komme lige til døren og læsse af, så bærer jeg eller ruller afsted med tasker på hjul. Det er min fornemmeste opgave at se dig i nyt lys og nye vinkler, så jeg står eller sidder sjældent stille på et shoot. Over et event kan jeg godt lave 50+ squats med vægt – aka. mit kamera. Jeg prioriterer derfor at holde mig i en fornuftig grundform, så jeg stadig kan gøre de ting jeg vil, og ikke mindst for at få de bedste billeder med hjem.

“Less is More - men bare ikke altid en mulighed”

Lige dele fysisk arbejde og kontornusseri

Men når alt kommer til alt, så er jeg også en helt almindelig ”kontornusser”, når jeg ikke er på shoot. Og det har aldrig gjort noget godt for nogens kropsholdninger. Vi sidder med arbejdet inden foran os det meste af tiden, så vores muskler og sener i brystet bliver kortere og strammere og vi får svært ved at rette vores ryg og få skuldrene tilbage.

Det møder jeg fra tid til anden hos dem jeg fotograferer, når jeg taler kropssprog med dem og hvad der er godt for holdning og udstråling på billeder. Det gav mig inspiration til at give dig 2 helt enkle øvelser, du kan lave uden at svede, gå i fitness eller investere i dyrt udstyr.

Den første øvelse hjælper din bevægelighed i dine skuldre, hvis du har en elastik, som den jeg bruge er det kanon, ellers grib et bælte eller et reb. Tag fat med hænderne i hver ende og før armene op over hovedet og helt ned til lænden – hvis du kan. Ellers træner du dig til det 😉 Tag en dyb indånding inden du kører armene – stadig strakte – tilbage over hovedet og ned foran dig. Kør et roligt tempo 15-20 gange.

Den anden øvelse er til stor gavn for din rygsøjles mobilitet og udspænding af dine brystmuskler, så du kan undgå at stå med de krumme skuldre, fordi de er blevet for stramme af for meget tid ved kontorbordet, og uanset hvor meget du prøver at rette ryggen.

Læg et kosteskaft på dine skuldre, og begge hænder op over skaftet, så dine håndled hviler på det, imens holder du dine arme så strakte, du kan. Så begynder du stille og roligt at rotere fra side til side gerne i hele 5 min. Men igen – alt er bedre end ingenting – husk det. Dit vingefang her fylder lidt, så du har selvfølgelig taget højde for, så du ikke fejer din lap top, skærm eller kollega af stol eller bord inden du går i gang.

Take aways

Tak for du læste med