De Meza Photography

Smilets rejse – Timing er alt også i dit portræt

STol på kurven & Tilliden til fotografen

Overblik

Læsetid: 2-3 min

Video: 1-2 min

Foto: Fototips // Markedsføring & Branding

Skal / Skal ikke...smile ?

Vi møder fra tid til anden udtrykket “virksomhedens ansigt udadtil”. Det er ikke lang tid din virksomhed har til at gøre et godt førstehåndsindtryk, så hvordan ser din virksomheds ansigt egentlig ud? Og er det vigtig, at det fremstår professionelt, godt og imødekommende.

Gode portrætter er naturligvis ikke alt, men skal alligevel heller ikke undervurderes. De er med at til fortælle din virksomheds historie, kerneværdier og passionen for det arbejde, der udføres. Et professionelt, men faktisk mere væsentligt, er et oprigtigt portræt, for det er med til at give dine samarbejdspartnere og kunder et godt og troværdigt indtryk af dig og din virksomhed.

Det er med til at skabe en relation og dermed tillid. Den korteste afstand mellem mennesker siges at være et smil. I dagligdagen tænker vi ikke over, om vi skal eller vil smile, det kommer rimeligt naturligt til os, når det skal, og det passer til situationen og vores humør. 

Der sker bare noget, når der kommer et kamera frem. Vi ekstremt selvbevidste og bliver i tvivl. Skal, skal ikke, hvor meget eller hvor lidt? En dag efter en opgave fik jeg lyst til at prøve at forklare mine tanker om et smil og visuel som jeg er, illustrer jeg det i dennne lille video. 

“Smilets rejse - Trust the wave”

Du må godt smile - det er stadig professionelt

Emner falder ofte også på om det er professionelt eller ej at smile, når jeg tager portrætbilleder. For mig afhænger det i høj grad af personen selv, og formålet, hvor billedet skal bruges. Jeg kan godt lide at tage mig den tid, de få minutter det drejer sig om, at veje op sammen med den, det skal forograferes. Hvad er for og hvad er imod. I den samtale plejer jeg at stille spørgsmålet: “Hvordan modtager du folk, du til mødes med?” Med eller uden smil – og det tager vi så udgangspunkt i.

Senere er jeg faldet over denne post på Linked In  og bliver så begejstret over andre deler samme filosofi og evnen til at få flere nuancer med i overvejelserne.

Take aways

Tak for du læste med